fbpx

Blog

Welkom op Kaktussen.nl

Liebster Award
Persoonlijk

De Liebster Award: een manier om nieuwe blogs te ontdekken

De die-hard bloggers onder jullie kennen het vast: de Liebster Award. Voor alle onwetenden (waaronder mijzelf, hoi!) volgt hier een korte uitleg: De Liebster award is een award die bloggers aan elkaar geven. Het is dus geen groots evenement met rode loper en camera’s. Mijn toespraak en mijn galajurk kunnen dus weer terug de kast in. De Liebster Award is bedoeld om nieuwe of nog wat kleinere bloggers naamsbekendheid en een steuntje in de rug te geven. Een soort van wisselbeker dus!

Ik ben genomineerd door Nienke van Het Dolce Leven. Ze blogt over haar leven in Toscane (Italië) en door haar blog krijg ik zin om al die lekker foute feel good films te kijken die zich in Toscane afspelen.

Spelregels

De spelregels van de Liebster Award zijn gelukkig niet al te complex (het origineel is trouwens hier te vinden!). Het doel is inmiddels ook bekend: naamsbekendheid krijgen en hopelijk nieuwe lezers krijgen! Je krijgt vijf vragen van degene die jou heeft genomineerd die je beantwoordt in een blog, vervolgens nomineer je zelf ook vijf mensen voor de Liebster award. En daarna maak je vijf nieuwe vragen voor jouw genomineerden!

Dan zijn er de volgende regels:

 • Bedank de persoon die jouw genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Plaats een foto van het award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft
 • Nomineer jouw favoriete blogs
 • Bedenk zelf vijf nieuwe vragen voor de nieuwe genomineerden
 • Kopieer de regels in je blog
 • Informeer de bloggers die jij genomineerd hebt en stuur ze een link van je blog.

Met deze nominatie zijn er ook wat vragen die Nienke me stelde, onder andere over wat ik wil bereiken met mijn blog en welke tips ik beginnende bloggers wil geven. Komen ze!

Wat wil je graag bereiken met je blog?

Ik ben zelf een enorm perfectionistisch persoon en daardoor ook kritisch. Niet alleen naar mezelf, maar ook naar anderen. Met mijn blog hoop ik dat stukje perfectionisme juist de kiem in te smoren. Nadat ik moeder werd, realiseerde ik me dat het leven helemaal niet ophoudt (hoe naïef) en dat die roze wolk eigenlijk gewoon grijs is met een roze randje, ergens, ver weg, aan de horizon.
Mijn blogposts zijn daarom doordrenkt van zelfspot.

Als je een land zou moeten kiezen om naar toe te emigreren, welk land zou je kiezen?

België! Of Ierland, of Spanje. Of het Verenigd Koninkrijk. Of Duitsland. Nee, wacht, Duitsland niet. Daar heb ik al gewoond. Ik houd van België, van de taal, van de hobbelige wegen, de huizen en de tv-programma’s. Eén van mijn beste vriendinnen is Vlaamse en lange tijd dacht ik dat ik wel ooit in België zou gaan wonen. Daarnaast word ik gewoon enorm enthousiast van de plekken die ik bezoek op vakantie. Zo was ik 5 dagen in Dublin en nam mezelf voor dat ik er wilde studeren. Ik ben in Lanzarote geweest, waarna ik me oriënteerde op werk daar en ik ben een paar dagen in Londen geweest, dus nu wil ik ook in Londen wonen.
Duitsland dus niet, want daar heb ik al gewoond en daar woon ik nog een soort van, want onze stad grenst aan Duitsland en ik rijd elke dag over Duitse wegen waar het doodnormaal is dat wanneer er een oliespoor ligt, je gewoon een bord neerplempt met ‘ölspur’ en dat laat liggen tot dat spoor zichzelf heeft opgeruimd.
Boodschappen doen in Duitsland is trouwens wel een walhalla. Vooral op zaterdagmiddag, als half Nederland uit is gerukt en door die supermarkt ‘HEE ANS, MOT JE NOU TOCH ES ZIEN HOE GOEIKOOP DIT IS HIER, JOH!’ roept. En een Duitser ‘Wilt u een bonnetje?’ horen uitspreken is ook fantastisch.

Waar word je echt gelukkig van?

Van chocolade. Maar daar ben ik dus allergisch voor.
En als mijn kind doorslaapt. Maar dat gebeurt niet zo vaak.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van je blog?

Dat zijn er een aantal. Zo werd ik, toen ik net begon, door Merel van Lotus Writings genoemd in een artikel dat ik schreef over de moedermaffia. Mijn bezoekersaantallen gingen daardoor ineens omhoog, terwijl ik nog geen week bezig was!
Daarnaast krijg ik van mensen in mijn omgeving vaak te horen dat ze mijn blog lezen. En dit zijn dus niet alleen moeders! Zo leuk om te horen dat mijn blog niet alleen mensen aanspreekt die doorgaans met hun neus in de poepluiers zitten.

Welke tips zou je andere beginnende bloggers willen geven?

Doorgaan. Ondanks eventueel perfectionisme of onzekerheden. Ik weet dat er ook mensen zijn die mijn blog niet lezen. Niemand zal al je artikelen interessant vinden. Oh en dit is een tip die ik dus ook elke beginnende blogger geef: koop het Blogboek van Kelly Deriemaeker. Ik zat vorig jaar in een dipje, kocht dat boek en gebruik het bijna dagelijks. Het papier is prachtig, de kleuren ook en het staat boordevol inspiratie voor zowel beginnende als doorgewinterde bloggers.

En ik nomineer…

Piti van Mom & Lifestyle. Piti en ik hebben vroeger bij elkaar in de klas gezeten en waren bevriend. Nadat we allebei onze eigen weg gingen na de havo, verloren we contact. Vorig jaar mei werd Piti’s zoontje Lennox geboren en tegelijkertijd ontstond onze hernieuwde vriendschap. By the way, als je geen lenteschoonmaakkriebels krijgt van haar home decor foto’s, weet ik het ook niet meer.

Michelle van Mom of the Rebels. Ik kon alleen maar knikken toen ze schreef dat ze een bezoekje aan de wc of eventjes onder de douche staan, als me-time ervoer. Haar blogs zijn eerlijk en niet veroordelend. Daar houd ik van.

Linda van #MessyMommy. Met open mond las ik haar post over haar laatste ervaring bij het consultatiebureau en geef eerlijk toe, iedereen die eenhoorns in zijn of haar layout weet te krijgen, rockt als een baas.

Rosanne van De Happy Freelancer. Haar insteek is er eentje waar ik van houd en waarin ik geloof: ze wil freelancers inspireren en laten leren. Hoewel ik zelf in loondienst ben, heb ik zeker wat aan haar tips: ik zie mijn blog namelijk ook als mijn onderneming.

De laatste blog die ik nomineer, is Meandbabyzoe van de 23-jarige Maxim. Ik heb ontiegelijk veel respect voor haar, want naast dat ze een jonge moeder is, studeert ze ook. Ze woont aan zee en haar foto’s zijn adembenemend zomers.

Mijn vragen aan deze bloggers

 1. Welk boek heb je als laatst gelezen?
 2. Wie inspireerde jou om te starten met bloggen?
 3. Wat is jouw beste blogartikel tot nu toe en waarom?
 4. Wat moeten we absoluut over jou weten?
 5. Heb je een papieren of een digitale agenda?

Wellicht ook interessant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *