Blog

Welkom op Kaktussen.nl

eenvoudige traktatie vegan
Recepten

Kleurrijke en eenvoudige traktatie (vegan friendly)

Via deze weg bombardeer ik de vrijdag tot VreetVrijdagNee, eigenlijk wilde ik gewoon een reden hebben om een nieuwe categorie te introduceren: namelijk recepten. Maar dan wel recepten voor de drukke (en luie) moeders. Geef toe, we zijn allemaal soms liever lui dan moe. Recepten voor de moeders die geen tijd of zin hebben om uitgebreid te koken. Deze traktatie is waarschijnlijk beter op zijn plek op het werk óf als je schijt hebt aan het snoepbeleid van je school!

Snoeptraktatie!

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige traktatie. Het is een ware suikerbom, dus ik weet niet hoeveel scholen dit zullen accepteren. Daar De Kleinste nog lang niet naar school gaat en het bestaan van snoep gelukkig nog niet heeft ontdekt, heb ik dit getrakteerd op het werk.

In augustus had ik mijn laatste werkdag bij mijn oude werkgever. Omdat ik toch wat jaartjes bij mijn vorige werkgever heb doorgebracht, mijn collega’s heel erg lief vond en ik het bedrijf en de werkzaamheden oprecht mis, besloot ik om te trakteren. In het verleden heb ik uren gezwoegd op volledig versierde cupcakes, pannenkoeken en taart. Maar daar heb ik nu simpelweg geen tijd meer voor zin meer in. Op zoek naar iets eenvoudigs dus. Maar ook iets wat creatief was. Het liefst kleurrijk. En het liefst vegan. En heb ik al gezegd dat het simpel moest zijn?

Toen ik mezelf voortsleepte door de supermarkt, ellendig bedenkend wat ik in hemelsnaam kon maken, liep ik langs het snoepvak. Ik weet niet hoe het bij jullie op je werk is, maar mijn oud-collega’s zijn dol op snoep. De snoeppot overleefde het, als je geluk had, twee dagen. Omdat ik zoveel mogelijk plantaardig eet, snoepte ik vaak niet mee. Omdat ik dikwijls hoorde dat vegan eten zo enorm moeilijk is, was het idee geboren. Daar, in de supermarkt, tussen al het snoep, besloot ik een snoepbakje aan mijn collega’s mee te geven, vol vegan producten. Wat er in ging? Dat zie je hier!

eenvoudige traktatie vegan

Benodigdheden

 • gekleurde bakjes (of snoepzakjes);
 • Chupa Chups lolly;
 • Skittles;
 • look-o-look zure duo matten (ik had kauwgomsmaak);
 • Katja zoute haringdrop;
 • Katja Apezuur;
 • Fruit-tella dummy;

En omdat we ook enigszins willen uitstralen dat we goede moeders zijn die nadenken over vitamientjes en gezonde voeding et cetera et cetera, mag het volgende er ook nog bij:

 • rozijntjes;
 • mandarijn.

Bereiding

 1. Leg alles mooi in het bakje (of gooi het erin).
 2. (optioneel) Leef je uit met versieringen zoals lintjes, cadeaupapier en kaartjes.

Reacties

De reacties waren louter positief. Opmerkingen als: “Rozijntjes! Deze had ik vroeger altijd!”, “Dummy’s, ik voel me weer kind!” en “Wat een leuke kleurtjes!”. Je hebt natuurlijk ook altijd de ‘zeurpieten’ die klagen over hun lijn terwijl ze het hele bakje in één keer achterover tikken.

eenvoudige traktatie

Wellicht ook interessant


16 reacties

 1. Joanne

  Oh dummy’s! Die had ik vroeger inderdaad ook altijd! Zo lekker 🙂

 2. Nicole Orriëns

  Ik vind het heel fleurig! Maar ik denk wel dat er op sommige scholen een anti snoep beleid is.

  • Caroline

   Ja, daar was ik al bang voor 😂

 3. Merel

  Heerlijk! En ik zou niet ieder kind een heel bakje geven 😉 Maar een los snoepje kan best. En even eerlijk, hoe kan je nu iets tegen rozijntjes hebben? Of fruitella?

 4. Susan

  HOE LEKKER ZIJN SKITTLES! Echt fijn. Van horen zeggen weet ik dat de basisscholen bij ons in de buurt geen snoep meer accepteren als traktatie. Móet allemaal gezond! Denk zelf van; af en toe een snoepie kan toch wel… Zou zelf alleen niet een heel bakje snoep gaan uitdelen maar aan de andere kant: wel leuk om te krijgen, haha… Goeie foto’s!

 5. Eke

  Ai, ik krijg helemaal zin in deze zoete meuk, haha. Rozijntjes mag je trouwens ook onder snoep scharen hoor, net zo slecht, haha.

 6. Ik heb nog trek! Ohh wat lekker snoep!

 7. Linda Meester

  Zeker kleurrijk deze traktatie. Een fan van lolly’s ben ik niet, maar dat heeft grotendeels met rennende kinderen te maken. Op kantoor is dat risico iets lager waarschijnlijk

 8. Thomas

  Jaaaa Dummy’s, dat is een trip down memorylane haha.

 9. Judith

  Lekker zeg, helaas mag het hier niet meer op school

 10. Ooo skittles! jeugdsentiment haha net als de dummies. Lekker hoor

 11. Sherry

  Skittles en dummy’s zijn zo lekker. Ik eer het bijna dagelijks.

 12. Lindsey

  Rozijntjes! Dat is echt jeugd sentiment! Altijd een feestje als je een doosje rozijntjes kreeg en in no time leeg!

 13. Natalie

  Wat een leuke bakjes! Ik ben dol op dummies en die doosjes rozijntjes herken ik nog uit mijn kindertijd, ze zijn nog geen haar veranderd! 😀

 14. Fleur

  Ja dummy’s, die at ik vroeger ook graag! Ik vind het een superleuke traktatie en gelukkig laat je zien dat ook Vega niet betekent alleen een stuk komkommer en een tomaatje

 15. Wat een leuke traktatie! Lekker vrolijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *