Hobby’s die De Kleinste en ik gemeen hebben

Hobby’s die De Kleinste en ik gemeen hebben

Eerder schreef ik al dat ik geen moeder was die graag op de grond zit om met Duplo te spelen. Naast dat ik gewoon geen architecturaal wonder ben, word ik gewoon poepiechagrijnig (ik wilde hier eerst fucking zeggen, maar ik probeer te minderen met vloeken) van het feit dat mijn peuter het normaal vindt om mijn bouwwerken zomaar af te breken als één of ander koddig monster dat ‘mama echt wel bouwen’ op repeat schreeuwt. Ik was ‘echt wel’ even bang dat dit mij een verschrikkelijke moeder maakte, maar gelukkig kreeg ik megaveel berichten van jullie dat het zo herkenbaar was! Maar ondertussen ben ik erachter dat er genoeg alternatieven zijn om samen met je kind te doen als je niet zo van spelen houdt.

Doe samen alsof je werkt

De Kleinste heeft een hele oude laptop gekregen van een vriendin van ons. Het ding moet permanent aan de stroom en er missen wat onderdelen ondertussen. Maar het hindert De Kleinste niet: er staat namelijk Word op. En als er iets is waar De Kleinste dol op is, dan is het typen. Waarom? Omdat mama ook altijd typt. In het begin klom De Kleinste op zijn stoel om op onze typemachine te typen op de momenten dat ik achter mijn laptop verdween om een mailtje of een blogpost op het toetsenbord te rammen. Maar nadat hij die toetsen had gesloopt, kregen we gelukkig dus die laptop. Nu pakt hij soms de laptop erbij als ik ook aan het typen ben. Er komt natuurlijk nog niets zinnigs uit (hij is twee), maar stiekem hoop ik dat er gewoon een auteur in hem schuilt.

Stickers plakken

Ja, we hebben een gezamenlijke hobby genaamd stickers plakken. Voor een tweejarige is dit waarschijnlijk niet zo vreemd. Hij mag stickers plakken op zijn potje als hij een plasje heeft gedaan, maar ook heeft hij een schriftje of papiertjes waar hij stickers op mag plakken. Ik heb ook een behoorlijke stickerverzameling met heerlijk motiverende quotes die vijf jaar geleden eigenlijk al cliché waren. Het maakt me niet uit, ik vind het heerlijk om mijn agenda te versieren met die stickers. Dus soms plakken we samen.

Foto’s maken

‘Mama foto maken Tik’. Tik Tok is de favoriete knuffel van De Kleinste. Tik Tok, afgekort Tik, is een groene krokodil en die wordt binnenshuis overal mee naar toe gesleept. Nu De Kleinste begint met het nadoen van dagelijkse bezigheden, houdt het ook in dat ik regelmatig een foto moet maken van Tik die iets geks doet. Zoals een Mickey Mouse haarband op zijn hoofd zetten. Dat ik die haarband daar op heb gezet, vergeten we dan maar even. Want volgens De Kleinste doet Tik gek.

Het gaat verder: soms komt De Kleinste met de telefoon aanzetten en wil hij graag samen foto’s maken. Soms pakt hij zijn speelgoedcamera en doet hij alsof hij foto’s maakt. En ik snap het wel. Ik maak natuurlijk veel foto’s voor mijn blog.

Bakken

Ik heb het lange tijd heel erg leuk gevonden om te bakken: cupcakes, koekjes of complete taarten, ik maakte het allemaal. Een lange tijd heb ik het ook niet meer gedaan, maar nu De Kleinste het zo leuk vindt, vind ik het ook steeds leuker vinden. Ik vind het vooral leuk om hem zo trots te zien glunderen als de koekjes uit de oven komen. Dat het enige wat hij heeft bijgedragen, zijn eigen speeksel is omdat hij continu van het deeg snoepte en dan met kwijlvingers weer in het beslag porde, maakt niet uit. Oh ja, eet smakelijk de volgende keer dat je bij ons een gebakje komt eten 😉

Wat gezellig! Al die gezamenlijke hobby’s!

Ja, het is heerlijk dat De Kleinste stiekem best veel op zijn moeder lijkt. Het probleem is alleen dat De Kleinste na vijf minuten weer iets anders gaat doen en ik net pas ben begonnen. Dan zit ik dus alsnog tussen de Duplo, of ik eindig met mijn koptelefoon op omdat De Kleinste in een driftbui is beland omdat mama nog stééds bezig is met gezamenlijke hobby nummer 1.

Populair

Back to Top