Me-time tussen het moederen door

Soms heb je het geluk dat je even een hele dag vrij hebt van het moederschap, niet hoeft te werken en ook nog eens niet ziek bent. Je kleintje is bijvoorbeeld naar de oppas, of weg met papa. En jij hebt dus de hele dag het rijk alleen. Op deze dagen ontbijt je met chocolade en een enorm glas cola light, eet je tussen de middag friet en doe je niets anders dan wat jij wilt. Deze dagen zijn zeldzaam en weet je vaak optimaal te benutten (of je ligt de hele dag in bed te stinken met Netflix, is óók een goede tijdsbesteding).

Me-time dagen zijn zeldzaam

Helaas zijn deze me-time dagen eerder een zeldzaamheid dan een gewoonte. Toch is vrije tijd iets wat je nog best veel hebt als moeder. Alleen is dit nooit op de momenten dat jij het graag zou willen en het is ook nooit een paar uur achter elkaar. Vaak heb je vijf minuutjes rust als je kindje druk bezig is zijn teddybeer de les te lezen, zijn speelgoedkist aan het slopen is of een krentenbol aan het eten is. Voor deze momenten heb ik een lijst opgesteld met 13 dingen die je in deze vrije seconden en minuten kunt doen. Het zijn kleine dingetjes, want voor je het weet ben je bezig de krentenbol van het net gewassen raam te poetsen.

13 dingen om te doen als je een paar seconden geen jengelend kind hebt

 1. Een hoofdstuk pagina alinea zin lezen uit een spannend boek of leuk tijdschrift.
 2. Een plantje in een vaas stoppen en leuk op tafel zetten voor de gezelligheid.
 3. De afstandsbediening pakken.
 4. Op de bank ploffen en een diepe zucht slaken.
 5. Je ogen voor enkele seconden sluiten voor een powernap. Een powernap van 30 minuten is overigens een volwaardig dutje voor moeders.
 6. Appjes beantwoorden.
 7. Facebook checken.
 8. Een foto op Instagram zetten van je kleintje die zo lief aan het spelen is.
 9. Een turbodouche nemen.
 10. In je eentje naar de wc (hemels voor een peutermoeder, trust me).
 11. Een kopje thee zetten en tijd hebben om hem te laten afkoelen.
 12. Mediteren met de Headspace app.
 13. Online shoppen en dromen over een interieur vrij van melkvlekken en broodkruimels.

Opladen

Als er iets is wat je leert als nieuwe moeder, is dat je nooit veel vrije tijd achter elkaar hebt en je huis altijd een rommeltje is, tot je kindje naar bed gaat. Je kindje vertellen dat hij even geduld moet hebben terwijl jij je hoofdstuk uitleest, gaat helaas niet. En nu zou ik willen zeggen dat het totaal oké is dat het niet zo is, maar eigenlijk is het gewoon hartstikke rot en moet je nu een oppas regelen (buitenshuis) zodat je een hele dag voor jezelf hebt. Want af en toe moet je gewoon even opladen om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen.

Populair

Back to Top