Wat je wél altijd mee moet nemen in je luiertas

Wat je wél altijd mee moet nemen in je luiertas

Ik ben zo’n moeder die gerust op pad gaat zonder luiertas, ook als haar peuter net drie keer is gewisseld van kleding, omdat hij last heeft van diaree. Ik ben ook zo’n moeder die dan wel een luiertas meeneemt, maar er dan achterkomt dat er wel 6 speelgoedpaarden in zitten, maar geen luierdoekjes. Of wel luierdoekjes en een hydrofiel, maar geen luiers. Omdat ik alle mogelijke scenario’s al heb meegemaakt, heb ik de minimale lijst wat je mee moet nemen in je luiertas. Let op: meer meenemen mag, maar hoeft écht niet. Want dat heb je niet nodig.

PS: je mag het advies van deze moeder ook negeren en wel gewoon alles meenemen wat je wil. Alleen sjouw je jezelf wel een schouder uit de kom.

Hydrofiele luiers of verschoonmatje

Neem altijd een verschoonmatje of hydrofiele luiers mee waar je je kind op kan verschonen. Tenzij je je kind wilt verschonen op een plastic verschoontafel, bedekt met wc-papier, om iets van een gevoel van hygiëne op te wekken. Of op je eigen jas. Vooral leuk als er net een spuitpoepluier was. Neem het van deze moeder aan: dat verschoonmatje M.O.E.T. erin.

Luiers en luierdoekjes

Duh. Een luiertas heet een luiertas omdat je er luiers in stopt. Hoeveel ligt eraan. Ik neem altijd te veel mee. Dat is namelijk acht plus twee. Geen idee waarom ik er niet gewoon tien meeneem. Komt waarschijnlijk omdat ik ook het aantal paren ondergoed aan dagen op vakantie meeneem keer twee plus twee. Ga ik vier dagen op vakantie? Dan neem ik 4 x 2 + 2 = 10 paar ondergoed mee. Ja, insane. I know.

Goed, off-topic. Neem genoeg luiers én luierdoekjes mee.

Optioneel: luierzakjes. Als de poep van jouw kind niet naar bloemetjes, maar naar een gierput ruikt, doe dan de ouders na jou een plezier en doe die luier in een zakje en knoop die dicht. Mijn man ging namelijk bijna over zijn nek in de Efteling. En dat zegt wat, want we wonen in de Achterhoek. Tussen de boeren.

Eén extra set schone kleren

Soms heb je twee sets nodig. Zoals die keer dat wij in een restaurant zaten, met moederdag, en mijn kind besloot te laxeren van appelsap en alles onder te poepen. Tot twee keer toe. Dan heb je aan één setje kleren niet genoeg.

Normaal gezien heb je genoeg aan één extra set! Schone set ondergoed, schone broek, schone sokken, schoon shirt. De kans is erg klein dat hij ook zijn schoenen onder heeft gekakt.

Een plastic zak voor vieze kleren

Zie het vorige punt. Waar laat je anders die gore kleren?

Een slabbetje

In sommige restaurants hebben ze van die papieren slabbetjes die je kind zo afscheurt. Naast dat het niet zo goed voor het milieu is – dat zijn de poepzakken ook niet, ik weet het – zijn ze ook niet fijn in gebruik. Neem je eigen stoffen slabbetje mee.

Speelgoed

Deze tip is optioneel, maar wel echt aan te raden. Als je even moet wachten ergens, of je kind heeft het wel even gezien, geef hem dan iets om mee te spelen. Een boekje, een poppetje of iets anders. Neem het mee zodat hij zich even kan vermaken. Je kan er ook voor kiezen om de tablet of je telefoon aan je peuter te geven zodat hij filmpjes kan kijken. Maar er zijn altijd mensen die daar op neer kijken.

Als je de tas toch zwaarder wilt maken…

Als je denkt dat bovenstaande tips wat aan de matige kant vindt, omdat je niet naar de sportschool wil om gewicht te heffen – zoals Yvette graag doet – maar het gewoon in het dagelijks leven wil trainen, neem dan ook het volgende mee:

  • Nog twee extra sets kleding + schone schoenen;
  • De favoriete knuffel van je peuter + de reserveknuffel, voor als de eerste knuffel wordt ondergekotst of ondergepoept.
  • Nog een extra dosis luiers 8 + 2.
  • De hele speelgoedkist, zodat je kind wat te kiezen heeft.
  • Je te lompe digitale camera zodat je altijd foto’s kan maken, maar het waarschijnlijk niet doet.
  • Je moeder van het jaar award zodat je andere moeders hun ogen kan uitsteken.
  • De opvoedencyclopedie. Want ja, als je toch al aan het uitsloven bent, doe het dan goed.
  • Eten. Heel veel eten. Voor als je kind hongerig is.
  • De speen. Zodat je kind ophoudt met krijsen.

Maar wat je ook wel of niet in je luiertas stopt, weet dat je vast net iets mist waarvan je dacht: dit heb ik vandaag niet nodig. Jawel. Je had het wel nodig vandaag.

Populair

Back to Top