Blog

Welkom op Kaktussen.nl

kiss proof lipstick Essence
Beauty Recensies

Zoektocht naar mama proof lipstick: Essence Ultra Last Instant Colour

07.45 uur en klaar om naar het werk te vertrekken. Laptoptas over mijn schouder, schoenen aan en de leukste lipstick op die bij mijn outfit past. Ik til De Kleinste nog even op en geef hem een kus, waarna hij zijn gezicht vol enthousiasme tegen mijn witte kleding drukt… en een veeg lippenstift achterlaat. Er zijn dagen dat ik denk: laat ook maar, dan maar met vlekken naar het werk, en er zijn dagen dat ik weer naar boven ren, half uitkledend, om toch maar een nieuw shirt uit de kast te trekken. Ik ben op zoek naar lipstick waarmee ik mijn kind zo vaak kan kussen dat hij mij wegduwt en ik alsnog zonder vlekken in mijn kleding om 07.47 uur in de auto zit.

Lipstick die niet afgeeft

Ik houd van tutten en mezelf mooi maken, maar dan wel maar één keer per dag. Het moet niet zo zijn dat ik elk wc-bezoekje mijn make-up moet bijwerken. En het laatste wat ik wil, is dat mijn lipstick na een half uur o-ver-al zit, behalve op mijn lippen. Ik wil dus kiss proof, mama proof, lipstick die niet afgeeft.

Laat Essence daar dus groot mee adverteren in de winkel. Onderstaande banner hangt prominent boven de lipstick die ik vandaag test, de ultra last instant colour. Deze zou longlasting en kiss proof moeten zijn. De Kleinste was gewillig proefpersoon, want geknuffeld en gekust worden door mama voor een blogpost, gebeurt niet heel vaak.

Kiss proof lipstick Essence

Kleur, dekking en lip selfies

De lipstick is beschikbaar in verschillende kleuren. Ik heb de nummer 10. Ik vind het geen fijne lipstick om aan te brengen. Hij vormt niet fijn mee met je lippen en je bent flink aan het kleuren wil je alles gedekt hebben.

Ik heb drie uur gedaan over het maken van lipselfies en tig tutorials op YouTube gevolgd. Wat een ramp. Heb er bijna spijt van dat ik deze rubriek heb bedacht. Ik heb driehonderd selfies genomen en op 298 ervan leek het alsof ik verkouden was en leed aan een acuut ademtekort. De andere 2 waren ook niet mooi, dus helaas, geen ‘lipfie’. Suggesties of goede tutorials? Laat ze alsjeblieft achter in de comments!

Kusjes!

Ik had natuurlijk mijn eigen hand of partner kunnen kussen. Helaas is partner doodsbang voor lipstick. Toen ik voorstelde om hem te zoenen, keek hij me wantrouwend aan, zag mijn lippen, en maakte zich uit de voeten met de woorden: ‘Nee, lipstick.’ Het kostte ook even wat overredingskracht om De Kleinste zover te krijgen, hij was heel druk bezig een komkommer te knuffelen eten en ik snap dat het dan lastig is om keuzes te maken. Uiteindelijk was de komkommer op en was er geen ontsnappen mogelijk. Ik heb een kwartier gewacht voor het experiment, om de lipstick een zo eerlijk mogelijke kans te geven om goed te hechten aan mijn huid.

Kiss proof?

Tien kusjes en een lachbui later, zijn de wangen van De Kleinste felroze en ziet hij eruit alsof hij koorts heeft. Mijn lippen zien er gelukkig nog hetzelfde uit als daarvoor, dus de dekking op de lippen blijft na het kussen goed, de ontvanger van de kusjes is wat minder blij. Mama trouwens ook, want de lipstick geeft zelfs vanaf de wangen best af en binnen no time zitten de knuffels, het speelgoed en papa’s overhemd onder.

Eindoordeel

Ik hoef het niet eens te hebben over hoelang de lipstick blijft zitten. Op de wangen van De Kleinste zit op dit moment nog meer lipstick dan op mijn lippen. Helaas belooft de naam van de lipstick veel, maar is de realiteit anders. Het eindoordeel is dan ook 2 uit 5. Essence lipstick is te verkrijgen bij onder andere Kruidvat.

 

 

Eindoordeel Essence Ultra Last Instant Colour: [usr 2 size=20]

 

Wellicht ook interessant


22 reacties

 1. oooh ik hoopte op een ‘aan’-foto! 🙂

  • Caroline

   Je bedoelt dat ik de lipstick op heb? Ik heb zo mijn best gedaan, maar het zag er niet uit 🙁 respect voor iedereen die fatsoenlijke (lip) selfies kan maken en ik ben op zoek naar een lerares die me dit kan leren haha!

 2. MamaMinke

  Nee wat jammer. Ik hoopte juist dat dit wel deed wat het beloofde.

  • Caroline

   Je zou het denken met zo’n naam, maar helaas…

 3. Piti

  Jammer! Ik zweer bij de Maybelline 24 hr Stay! Oké, na flink wat uren begint ie wat te brokkelen maar hij is kissproof en zelfs tanden poetsen proof!

  • Caroline

   Ik kreeg de tip ook al van iemand via Instagram, die moet ik dus echt proberen!

 4. Lien

  Wat heerlijk dat je gewoon je mening uit. Ook als het eens wat minder positief is. Die eerlijkheud mis ik soms op veel blogs.

  • Caroline

   Dat is lief! En dit is ook precies de reden waarom ik Kaktussen ben begonnen!

 5. Eva

  Ik heb er nooit over nagedacht dat als je kinderen heb die dan de lippenstift overal aan afsmeren haha, dat lijkt me erg lastig als je graag lippenstift draagt! Jammer dat deze lippenstift van Essence zo tegenvalt… Zeker als ze er zo mee adverteren dat het ‘kissproof’ is.

  • Caroline

   Ik kwam er ook pas achter toen De Kleinste aan het leren was wat het betekende om terug te knuffelen. Oei, wat een ellende was dat zeg… op mijn nieuwste witte shirt haha!

 6. Susan

  Nou, da’s ook wat… Jammer dat het niet doet wat het belooft. Jammer dat de duckface uit is hé, anders was het veel makkelijker om een selfie te maken met de lipstick on! Haha… Ik kan het ook écht niet. Sta er altijd op als een ontplofte pompoen ofzo.

  • Caroline

   Ik moest hardop lachen om je omschrijving! Ik heb alle gezichten geprobeerd, er is zelfs een tutorial online waar je een potlood tussen je neus en bovenlip klemt, omdat dat mooier zou zijn. Ik heb het echt uit alle macht geprobeerd, totdat De Kleinste voorbij kwam kruipen en zo hard aan me trok dat ik me realiseerde dat ik mezelf écht belachelijk aan het maken was.

 7. Nicole Orriëns

  Wat een leuke uitdrukking: ‘Mamaproof’. Dank voor je duidelijke review! Deze lippenstift blijft dus niet goed zitten!

 8. Chantal

  O dat is jammer he! Ik had wel een iets goedkopere Kiss proof lipstick willen hebben. Nu heb ik twee liquid lipsticks van Jeffree Star, deze blijven echt zitten en zijn ook echt Kiss proof. Mijn vriend zegt ook ‘is het Jeffree?? Dan mag je me kussen’.

 9. Fleur

  Goed mamaproof test, helaas was deze lippenstift geen succes, maar wel lekker geknuffeld

 10. Laura Martens

  Grappig geschreven en een goede review! Jammer dat je het niet in een foto op je lippen hebt laten zien.

  • Caroline

   Ik heb mijn best gedaan een goede selfie van mijn lippen te maken, maar het lukte echt niet helaas. Tips zijn altijd welkom!

 11. Ilona

  Heel fijn dat je zo’n eerlijke review maakt.
  Ook heel fijn om je persoonlijke ‘struggles’ te lezen 😉

  Ilona

 12. Cindy

  Jammer dat je geen kissproof lipstick hebt gevonden. Ben er ook nog steeds op zoek voor mooie rode lippen maar vlekvrije kledij te hebben hahahah

 13. Linda

  Fijne review, heel eerlijk en duidelijk. Jammer dat het niet DE lippenstift is.

 14. Mirjam

  Ooh jammer zeg! Ik dacht ‘dit moet ik hebben’ , maar helaas haha

 15. Maaike

  Wat jammer dat hij zo tegen viel! Het klinkt zo handig!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *